Профілактика харчових отруєнь – у фокусі уваги Держпродспоживслужби Житомирщини

опубліковано 05 вересня 2025 року о 15:14

З метою запобігання випадкам харчових отруєнь, зокрема в умовах спекотної погоди, спеціалісти Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області проводять роз’яснювальну роботу у закладах громадського харчування.

Під час зустрічей з персоналом та субʼєктами господарювання наголошено на дотриманні вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, правил особистої гігієни, умов зберігання та реалізації харчових продуктів. Особлива увага зверталась на ризики, які виникають в спеку, коли через високі температури суттєво зростає ймовірність швидкого псування продуктів.

У контексті нещодавнього випадку масового харчового отруєння у м. Львові акцентовано на необхідності суворого контролю за технологією приготування страв та відповідальності кожного працівника закладу громадського харчування за безпеку споживачів.

Держпродспоживслужба й надалі послідовно продовжуватиме просвітницьку діяльність щодо профілактики харчових отруєнь задля спільної турботи про здоровʼя та добробут споживача.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux