З метою запобігання випадкам харчових отруєнь, зокрема в умовах спекотної погоди, спеціалісти Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області проводять роз’яснювальну роботу у закладах громадського харчування.
Під час зустрічей з персоналом та субʼєктами господарювання наголошено на дотриманні вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, правил особистої гігієни, умов зберігання та реалізації харчових продуктів. Особлива увага зверталась на ризики, які виникають в спеку, коли через високі температури суттєво зростає ймовірність швидкого псування продуктів.
У контексті нещодавнього випадку масового харчового отруєння у м. Львові акцентовано на необхідності суворого контролю за технологією приготування страв та відповідальності кожного працівника закладу громадського харчування за безпеку споживачів.
Держпродспоживслужба й надалі послідовно продовжуватиме просвітницьку діяльність щодо профілактики харчових отруєнь задля спільної турботи про здоровʼя та добробут споживача.