У межах реалізації ініціативи Першої леді України Олени Зеленської щодо впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування у закладах освіти, в Кіровоградській області завершилися короткострокові цільові курси для кухарів закладів загальної середньої освіти.
У Регіональному центрі професійної освіти ім. О.С. Єгорова м. Кропивницький підвищили свою кваліфікацію 176 кухарів з 21 громади області.
Особливе місце у програмі навчання займала система НАССР - аналізу ризиків і контролю критичних точок, яка є обов’язковим елементом забезпечення безпечного харчування в закладах освіти. Лекції з цього питання проводив в. о. першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області – начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Руслан Крайносвіт.
Під час лекцій обговорили:
Кухарі ознайомилися з:
Практичний курс вразив учасників різноманітністю меню:
По завершенню навчання всі слухачі отримали сертифікати, що засвідчують їхню готовність до впровадження нових стандартів харчування в закладах освіти.