Про роботу щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення за І квартал 2023 року - доповідає Держпродспоживслужба Полтавщини
опубліковано 07 квітня 2023 року о 12:42

В умовах воєнного стану Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області здійснює моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації, спільно із об’єднаними територіальними громадами щоденно вивчається ситуація щодо функціонування систем забезпечення життєдіяльності: водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення, тощо.

Протягом І кварталу 2023 року спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь на території області не зареєстровано.

З метою недопущення  поширення інфекційних захворювань, отруєнь серед внутрішньо переміщених осіб спеціалістами Головного управління щоденно проводиться моніторинг дотримання вимог щодо облаштування місць тимчасового перебування переселенців. Станом на 01.04.2023 року в області задіяно 143 пункти. Протягом звітного періоду проведено 165  моніторингових відвідувань пунктів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Особлива увага під час обстежень зверталася на організацію харчування, забезпечення людей питною водою, медичною допомогою, забезпеченість пунктів достатньою кількістю миючих та дезінфікуючих засобів, створення умов для дотримання особистої гігієни, дотриманням температурного режиму в приміщеннях, де перебувають переселенці. Також звертається увага на дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювань на COVID – 19.

За результатами моніторингових відвідувань суб’єктам господарювання надані пропозиції щодо усунення виявлених порушень, з працівниками закладів, де розташовані пункти тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, проведена роз’яснювальна робота щодо профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Протягом місяця фахівцями Головного управління обстежено 27 пунктів, де здійснюється збір та розподілення гуманітарної допомоги, 4 пункти приготування їжі для потреб територіальної оборони, 25 пункти незламності.

У І кварталі 2023 року фахівцями Головного управління взято участь у комісійній перевірці 35 об’єктів питного водопостачання, з них централізованого – 26, нецентралізованого – 9. Невідповідності виявлено на 19 об’єктах централізованого водопостачання та на 4 об’єктах нецентралізованого водопостачання. Керівникам об’єктів питного водопостачання надано пропозиції по усуненню виявлених недоліків під час роботи комісій.

Проведено роз’яснювальну роботу з питання попередження розповсюдження  гострої респіраторної хвороби COVID-19 на 1528 об’єктах, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі,  громадського харчування, побутового обслуговування,   аптечних закладах та інших об’єктах.

Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводиться  робота по наданню адміністративних послуг, видачі документів дозвільного характеру та проведення погоджувальних процедур.

Протягом звітного періоду розглянуто 40 пакетів документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, за результатами розгляду видано 32 висновків щодо можливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, 8 висновків – щодо неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Також розглянуто та погоджено: 7 санітарних паспортів на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, 8 санітарних паспортів на право одержання, зберігання і застосування пестицидів та мінеральних добрив, 8 санітарних паспортів на спеціалізований транспортний засіб, 1 радіаційний сертифікат, зони санітарної охорони водних свердловин – 2, схеми санітарної очистки – 1, паспорт місця видалення відходів – 1, надано відмову, звітність по радіаційним відходам – 7, 6 інструкцій з радіаційної безпеки, за результатами розгляду у 2 надано відмову у її погодженні. Розглянуто 11 реєстрових карт  об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів, за результатами розгляду надано відмови у їх погодженні,Протягом місяця опрацьовано 28 звернень громадян.

У лютому місяці Головним управлінням взято участь у роботі групи Національного превентивного механізму та проведено обстеження державної установи «Полтавська установа виконання покарань (№ 23)», метою якої було визначення безпечності утримання людей в умовах несвободи, у тому числі з урахуванням санітарного та технічного стану будівель та споруд.

Головне управління продовжує виконувати свою роботу по забезпеченню санітарного та епідемічного благополуччя населення в області у межах, визначених державою повноваженнях.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux