Про проведену роботу сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за І квартал 2023 року
опубліковано 07 квітня 2023 року о 12:06

Впродовж І кварталу 2023 року сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області досліджено 215 рекламоносіїв, з них виявлено порушення у 28, заведено 28 справ за ознаками порушень законодавства про рекламу, 26 справ розглянуто, 2 справи знаходиться у стадії розгляду. За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 29 рекламодавців реклами застосовано штрафів на суму 31,782 тис. грн, всі рекламодавці реклами сплатили штраф у добровільному порядку до Державного бюджету України, або 100 % від накладених штрафів.

Впродовж звітного періоду сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області здійснено 3 виступи на телебаченні і радіо та розміщено 10 публікацій на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області щодо роботи управління у сфері реклами. Впродовж звітного періоду проводилась роз’яснювальна робота серед споживачів, проводились виступи серед школярів Рівного, серед студентів навчальних закладів міста Рівне, здійснювались виступи на радіо, надавались консультації для споживачів у Рівненському ЦНАПі та надавались консультації під час прийому громадян в управлінні. а також у телефонному режимі.

Впродовж І кварталу 2023 року письмових звернень щодо порушень вимог законодавства про рекламу від споживачів реклами не надходило.

Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області у рамках співпраці з Департаментом інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради, проведено семінар щодо дотримання вимог законодавства про рекламу при виготовленні, розміщенні та розповсюдженні реклами на території міста Рівне. Учасникам семінару (виробникам реклами, рекламодавцям і розповсюджувачам реклами) роз’яснено вимоги законодавства про рекламу щодо виготовлення, розміщення та розповсюдження реклами, а також роз’яснено вимоги законодавства про рекламу щодо змісту реклами. Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на свої питання у сфері реклами, обговорили проблемні питання, які виникали у ході їх рекламної діяльності.

Сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області постійно проводиться моніторинг реклами, що розповсюджується на території Рівненської області і проводиться відповідна робота щодо виявлення порушень вимог законодавства про рекламу та здійснюється контроль за дотриманням вимог законодавства про рекламу. Посилено контроль за дотриманням рекламодавцями реклами вимог статей 10 і 21 Закону України «Про рекламу» щодо розповсюдження реклами лікарських засобів із інформацією щодо лікувальної дії на коронавіруси, а також посилено контроль щодо розповсюдження дискримінаційної реклами на території Рівненської області, і контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог частини 3 статті 7, пунктів 6,8 частини 1 статті 8, статті 10 та абзацу 5 частини 1 статті 20 Закону України «Про рекламу», відповідно до Доручень Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Дотримання вимог антитютюнового законодавства

Планові та позапланові перевірки дотримання законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення у І кварталі 2023 року не проводились у зв’язку із дією постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», відповідно до якої припинено проведення планових та позапланових заходів.

Сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області проводилась роз’яснювальна робота серед населення щодо вимог законодавства про заходи щодо зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, так проводились виступи серед школярів Рівного, серед відвідувачів бібліотек, здійснювались виступи на радіо, надавались консультації для споживачів у Рівненському ЦНАПі, а також надавались консультації споживачам при прийомі громадян в управлінні та у телефонному режимі.

Впродовж І кварталу 2023 року письмових звернень щодо порушень вимог антитютюнового законодавства від споживачів не надходило.

У звітному періоді Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області розміщено 5 публікацій на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та в друкованих засобах масової інформації розміщувалась інформація про результати контролю за дотриманням законодавства.

Дотримання вимог законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння

На 2023 рік не було заплановано проведення перевірок у суб’єктів господарювання, що реалізують споживачам вироби з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, оскільки всі суб’єкти господарської діяльності, що реалізують споживачам вироби з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, віднесені за критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг, до незначного ступеня ризику.

Сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області впродовж І кварталу 2023

року проводилась роз’яснювальна робота серед споживачів, спеціалісти брали участь у зустрічах з мешканцями м. Рівне, де надавалась інформація з питань торгівлі ювелірними виробами та здійснення ремонту і виготовлення ювелірних виробів. Проводились виступи серед школярів Рівного, серед відвідувачів бібліотек, здійснювались виступи на радіо, надавались консультації для споживачів у Рівненському ЦНАПі та надавались консультації під час прийому громадян в управлінні. а також у телефонному режимі.

Впродовж І кварталу 2023 року письмових звернень щодо порушень вимог законодавства при реалізації ювелірних виробів від споживачів не надходило.

У звітному періоді Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області проведено 4 виступи у засобах масової інформації, розміщувалась інформація на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та в друкованих засобах масової інформації.

Дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства про рекламу, антитютюнового законодавства та законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux