Нещодавно в місті Тирана, Албанія відбувся міжнародний тренінг на тему «Підготовка у випадку кризи харчової безпеки» за навчальної ініціативи Європейської комісії Better Training for Safer Food. Учасниками тренінгу стали представники країн членів Європейського Союзу та країн-кандидатів.
У даному заході взяла участь начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного правління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Леся Семанчук.
Під час роботи учасники тренінгу ознайомилися із діяльністю центральних та територіальних контактних пунктів компетентних органів країн Європи.
Тренери презентували:
План дій передбачає спостереження, раннє виявлення та швидке оповіщення зацікавлених сторін. Також були розглянуті програмні системи швидкого оповіщення, пов’язані з харчовими продуктами, які використовуються компетентними органами,- INFOSAN та RASSF.
Під час даного заходу учасники проходили ситуаційні завдання у групах, пов'язані з кризою харчової безпеки, а також мали змогу обговорити актуальні питання, які виникають в процесі реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з харчовими продуктами.


