Представникам молокопереробних підприємств, виробникам молока презентовано «Програму контролю сирого молока» за нормами ЄС
опубліковано 06 вересня 2021 року о 13:31

У Запоріжжі, в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) відбувся онлайн-семінар на тему: «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості».

У семінарі взяли участь фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, регіональної і міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби; місцевий керівник та фахівці Програми QFTP, представники господарств з виробництва молока, пунктів закупівлі та молокопереробних підприємств.

Під час онлайн-зустрічі координаторка компонента «Молочний сектор» QFTP розповіла про базові зміни в харчовому законодавстві, а саме про особливості державного контролю виробництва молока та введення його в обіг. Учасникам також було презентовано концепцію Пілотного проекту «Програма контролю сирого молока».

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області зосередили увагу на організаційних питаннях проведення досліджень молока: порядку відбору зразків і лабораторних дослідженнях та продемонстрували переваги користування ІТ-платформою «Молочний Модуль.

Нагадаємо, «Молочний модуль» – це ІТ-платформа для програми контролю сирого молока. Через генерацію та подальший аналіз й обробку результатів лабораторних досліджень вона допомагає ефективній співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом.

Нещодавно, в Держпродспоживслужбі було презентовано дорожню карту впровадження Програми контролю сирого молока на національному рівні.

Дорожня карта – це самостійний комплексний керівний інструмент, який фокусується виключно на молочному секторі і охоплює перехід до системи контролю сирого молока від регіонального пілотного проєкту на національний рівень. Представлена візія до дорожньої карти передбачає, що до кінця 2024 року через впровадження програми контролю сирого молока буде досягнено ключової цілі в молочному секторі - українське молоко відповідатиме стандартам ЄС щодо безпечності та якості сирого молока.

Ознайомитися із дорожньою картою можна за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux