Попередження харчових отруєнь та кишкових інфекцій – в пріоритеті у фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області
опубліковано 30 червня 2021 року о 12:05

Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби в Чернігівській області постійно контролюють виконання заходів, спрямованих на профілактику гострих кишкових інфекцій та масових харчових отруєнь.

Зокрема, Ічнянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області активно співпрацює в цьому напрямку з міською радою, на вебсайті якої розміщена інформація «Обережно - харчові отруєння». Крім того, фахівці відвідали 11 об’єктів громадського харчування, провели 47 профілактичних бесід та вручили пам’ятки з рекомендаціями щодо профілактики харчових отруєнь.

Для запобігання спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь в закладах громадського харчування Варвинської ОТГ фахівці місцевого управління Держпродспоживслужби в межах наданих повноважень проводять роз’яснювальну роботу та наголошують на виконанні наказу Мінагрополітики № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Під час зустрічей керівникам та працівникам закладів надають інформаційні матеріали з відомостями про безпечне харчування влітку.

Фахівці Куликівського структурного підрозділу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області під час здійснення роз’яснювальної роботи у закладах громадського харчування акцентують увагу на  правилах зберігання продовольчої сировини та харчових продуктів, в тому числі кулінарних виробів і готових страв, на дотриманні термінів реалізації продукції, температурних умов зберігання, а також вимог товарного сусідства при зберіганні продовольчої сировини і харчових продуктів у складських приміщеннях та в холодильному обладнанні.

Надходження харчових продуктів і продовольчої сировини у заклад громадського харчування має здійснюватися за наявності відповідних документів. Слід дотримуватись дезінфекційного режиму та режиму термічної обробки напівфабрикатів з рубаного м’яса, м’яса птиці та порційних шматків риби, приготування омлету. Оператори ринку повинні виконувати вимоги постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Допуск до роботи може отримати персонал, що пройшов обов’язковий медичний огляд і навчальну підготовку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux