Через перевищення вмісту нітратів на ринки області не допустили 1 тонну 5 кг кавунів та динь. Про це повідомив начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Сергій Гончаров.
Кожна партія баштанних, яка заїжджає на офіційні ринки, досліджується державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи, що входять до складу Черкаської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Задля дослідження спеціалісти відбирають зразки продукції. Ці зразки посвідчують стан усієї партії.
За цьогорічний сезон спеціалісти лабораторій дослідили 316 зразків кавунів на вміст нітратів. Перевищення допустимої норми виявили у 7 зразках. У результаті 520 кг кавунів не допустили до реалізації на ринках області.
Такі ж дослідження проведено і щодо 121 зразка динь. 9 зразків – із перевищенням гранично допустимої концентрації нітратів. Таким чином на прилавки ринків області не потрапило 485 кг динь.
Начальник відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби в Черкаській області Сергій Гончаров радить купувати баштанні тільки на офіційних ринках, у магазинах чи супермаркетах, де вся продукція має проходити належну перевірку. Це убезпечить вас від придбання неякісної продукції.