Понад 300 тис. грн сплатили суб’єкти господарювання у 2019 році за порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
опубліковано 11 березня 2020 року о 10:24

Протягом 2019 року спеціалісти Держпродспоживслужби області провели 1257 заходів державного нагляду (контролю) в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, з них 607 планових та 650 позапланових. Про це повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Юрій Травкін на засіданні колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Відповідно до результатів перевірок за порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: порушення гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, що створює загрозу для життя та/або здоров’я людини, 10 суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 308 475 грн. З них 29 211 грн сплатив один з підприємців за відмову в допуску державного інспектора до перевірки.

До того ж за вказаний період у зв'язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя та/або здоров'я людини, Держпродспоживслужба області винесла 19 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, а також 8 рішень про вилучення з обігу харчових продуктів (масла).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux