Підписано Меморандум про співпрацю між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області та Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області
опубліковано 06 березня 2024 року о 11:07

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі – Головне управління) 29 лютого 2024 року підписано Меморандум про співпрацю з  Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області  (далі – Служба).

Меморандум підписали: виконуюча обов’язки начальника Головного управління Ірина Циган та начальник Служби Юрій Гальченко.

У зустрічі з приводу підписання Меморандуму взяли участь заступник начальника управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами – начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Наталя Шамовська  та заступник начальника Служби – начальник відділу державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Леся Стадніченко.

Задля досягнення мети Меморандуму сторони домовилися співпрацювати  за таким напрямком, як обмін інформації в частині формування цін суб’єктами господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами на території Миколаївської області, протидії необґрунтованому підвищенню цін, протидії незаконному введенню в обіг медичних виробів, медичних виробів для діагностики in vitro, активних медичних виробів, які імплантують, біоімплантантів та косметичної продукції.

Особливу увагу сторони Меморандуму приділили співпраці у сфері здійснення державного ринкового нагляду, а також державному контролю за цінами у сфері обігу лікарських засобів в межах повноважень. Формат співпраці передбачає обмін досвідом за напрямами діяльності, обмін інформацією, побудову відносин на основі принципів рівності та чесного партнерства, в межах компетенції та в установленому чинним законодавством України порядку.

Керівниками Головного управління та Служби Іриною Циган та Юрієм Гальченком позитивно оцінено результати та набутий досвід спільних заходів в рамках виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 25 грудня 1996 р. № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)”  (із змінами внесеними постановою КМУ від 06.03.2022 р.  № 223) та розпорядження Миколаївської обласної військової адміністрації від 15.03.2022 за № 89-р «Про забезпечення контролю за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на деякі товари на території Миколаївської області».

Укладений Меморандум та проведена зустріч не тільки констатує вже наявні напрацювання щодо співпраці та взаємодії, але й відкриває нові більш глибокі перспективи на майбутнє.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux