Підготовка до освітнього процесу в Миколаївській області
опубліковано 04 липня 2023 року о 15:15

Організація освітнього процесу  в закладах освіти завжди вимагає відповідального підходу, а  особливо  в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом 2022-2023 навчального року більшість освітніх закладів в Миколаївській області  організовували освітній процес в дистанційному режимі, проте на теперішній час органами місцевого самоврядування, представниками відділів освіти, керівниками освітніх закладів вживаються заходи, щодо забезпечення освітнього процесу в  очному та змішаному форматах.

Форма організації освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті та визначається рішенням військово-цивільних адміністрацій. Рішення приймається за участю батьків.

При організації освітнього процесу безпосередньо в закладах освіти, основним пріоритетом є створення безпечних умов перебування, спрямованих на збереження життя та здоров’я дітей, в тому числі важливим аспектом є дотримання вимог чинного санітарного законодавства. Так, Первомайським районним управлінням в співпраці з відділами освіти місцевих громад проводиться контроль по виконанням Плану заходів щодо забезпечення якісного та раціонального харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Миколаївської області, затвердженого розпорядженням Миколаївської облдержадміністрації від 28.11.2019 № 547-р, щодо матеріально –  технічного забезпечення харчоблоків закладів освіти, розробки та погодження перспективних меню,  виконання норм харчування, тощо.

З метою не допущення настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності закладів освіти, фахівцями Первомайського районного управління прийнято участь в нарадах з керівниками освітніх закладів Мигіївської, Кам’яномостівської, Синюхино-Брідської територіальних громад, щодо підготовки закладів до нового навчального року. На нарадах порушувалися такі питання, як приведення закладів освіти до вимог санітарних правил і норм, забезпечення безпечних умов перебування дітей в закладі, організації безпечного та раціонального харчування, забезпечення якісною питною водою та інше.

Первомайським районним управління активно продовжується робота в зазначеному напрямку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux