Підготовка до нового 2023-2024 навчального року в закладах освіти Буринської громади під наглядом Держпродспоживслужби
опубліковано 07 серпня 2023 року о 12:02

В управлінні освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради 04 серпня 2023 року відбулась онлайн-нарада керівників закладів освіти.

Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тетяна Терещенко озвучила основні зауваження щодо невідповідностей в закладах освіти під час підготовки до роботи у новому 2023-2024 навчальному році, наголосила на необхідності дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, зупинилася на вимогах постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 818 стосовно своєчасного інформування органів Держпродспоживслужби щодо подій та ситуацій, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів ветеринарної медицини та харчових продуктів Андрій Сипко зупинився на основних елементах системи безпечності харчових продуктів у громадському харчуванні, а саме дотримання вимог законодавства щодо простежуваності, контролю постачальників, приймання сировини, запобігання перехресному забрудненню на харчоблоках навчальних закладів.

Попередньо у липні фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського районного управління згідно з розпорядженням Буринського міського голови від 06.06.2023 № 43-ОД комісійно перевірили готовність закладів освіти Буринської міської територіальної громади до нового 2023-2024 навчального року.

Обстежено 9 закладів дошкільної освіти, 15 загальної середньої освіти та 1 позашкільний заклад «Мистецька школа». В закладах планується організовувати харчування вихованців та школярів. Перевірено стан водопостачання та водовідведення закладів, проведення ремонту в класних кімнатах та групах, облаштування дитячих майданчиків, укриттів, забезпечення харчоблоків необхідним обладнанням та новим посудом, стан систем вентиляції, освітлення тощо.

Під час обстежень з працівниками закладів проводились бесіди стосовно своєчасної та ефективної профілактики гострих інфекційних захворювань, в т. ч. холери, ботулізму, шигельозу, сальмонельозу, харчових отруєнь, паразитарних захворювань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux