Підготовка закладів освіти до нового навчального року – на контролі Держпродспоживслужби Чернігівщини
опубліковано 21 серпня 2020 року о 16:53

Фахівці відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснили 520 комісійних перевірок закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти щодо їх підготовки до роботи в новому навчальному році, що має розпочатись в умовах адаптивного карантину.

Зокрема, перевірялось забезпечення всіх навчальних закладів не менш як п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту; наявність у достатній кількості антисептиків для рук і дезінфекційних засобів, що дозволені МОЗ України; організація та розробка маршрутів руху учнів; відокремлення зон переміщення для різних вікових категорій з метою мінімізації контактів між людьми в закритих приміщеннях; проведення температурного скринінгу працівників закладів та дітей (учнів, студентів) і ведення «листка здоров’я»; дотримання маскового режиму, санітарно-протиепідемічних вимог тощо.

Також порушувались питання організації ізоляторів для дітей у разі виявлення під час навчального процесу ознак гострої респіраторної хвороби, забезпечення закладів освіти засобами для дотримання правил особистої гігієни (рукомийники, рідке мило, паперові рушники, електросушарки). Зверталась увага на санітарного стану харчоблоків і, зокрема, організацію харчування здобувачів освіти.

До всіх працівників освітніх закладів та медичних працівників, які в них працюють, були доведені вимоги постанов Головного Державного санітарного лікаря України від 30.07.2020р. № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину» та № 25 від 21.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти в період карантину». Також роз’яснено стан епідеміологічної ситуації в Чернігівській області зокрема.

Триває щоденна оперативна робота щодо контролю за дотриманням протиепідемічних та санітарно-гігієнічних вимог і посилено всі заходи щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби СОVID-19 на території регіону.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux