Перспективи цифровізації Держпродспоживслужби розглянуто на засіданні Комісії з управління інформаційними технологіями
опубліковано 20 липня 2023 року о 13:03

20 липня відбулося засідання комісії Комісії з управління інформаційними технологіями в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Ключове питання – стан цифрової трансформації, цифрового розвитку та цифровізації Держпродспоживслужби та її органів, а також підвідомчих установ та підприємств.

Комісія є постійно діючим допоміжним органом, що забезпечує загальне стратегічне управління проєктами у сфері інформатизації та інформаційними технологіями з метою подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби, її територіальних органів, а також координацію робіт щодо створення, розвитку та інтеграції інформаційних систем, мереж, ресурсів та інформаційних технологій.

На засіданні головував заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін. Він повідомив про ключові аспекти державного управління у сфері цифровізації, законодавче та нормативно-методичне забезпечення відповідних управлінських процесів, а також загальні контури системи цифрового розвитку Держпродспоживслужби.

Начальник Управління цифрової трансформацїі, цифрового розвитку та цифровізації Держпродспоживслужби Борис Перейма доповів про стан інформаційно-комунікаційних систем Держпродспоживслужби.

Нині в Держпродспоживслужбі експлуатується 15 інформаційно-комунікаційних ресурсів (програми, цифрові модулі, електронні платформи, реєстри тощо), знаходиться в стані розробки або впровадження - 4, працює в інформаційно-довідковому режимі – 2. В поточній роботі використовуються сучасні інструменти цифрових та інформаційно-комунікаційних технологій.

За підсумками засідання Комісія ухвалила рекомендувати здійснити заходи щодо проведення процедури аудиту інформаційно-комунікаційних технологій. Аудит має включати результати аналізу наявних проблем у сфері цифровізації та застосування інформаційно-комунікаційних технологій, а також рекомендації, спрямовані на підвищення ефективності вказаної роботи.

Під час засідання було обговорено низку пропозицій та ініціатив, які нині опрацьовуються Управлінням цифрової трансформацїі, цифрового розвитку та цифровізації Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux