Основні показники діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за 1 півріччя 2023 року, яких досягнуто в умовах воєнного стану
опубліковано 19 липня 2023 року о 15:13

Безпечність харчових продуктів та ветеринарна медицина

Облік операторів ринку:

  • здійснено державну реєстрацію 686 потужностей операторів ринку;
  • видано 4 експлуатаційні дозволи.

Видано 171 сертифікат здоров’я на продукцію тваринного та не тваринного походження.

Епізоотичний стан:

  • проведено 209,4 тис. щеплень від сказу, сибірки, класичної чуми свиней, хвороби Ньюкасла;
  • проведено 11,7 тис. досліджень тварин на лейкоз, птиці на хворобу Ньюкасла, матеріалів свиней на АЧС, матеріалів птиці на високопатогенний грип птиці тощо;
  • проведено клінічний огляд 171,9 тис. гол. птиці, 25,4 тис. гол. домашніх м’ясоїдних та 12,7 тис. гол. продуктивних тварин.

Забезпечено ідентифікацію і реєстрацію 6,8 тис.гол. продуктивних тварин.

Видано 6,9 тис. ветеринарних документів через ЄДРВД.

Державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства

 Державний нагляд об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання:

  • перевірено 13 об’єктів, виявлені порушення на 11 об’єктах. Поінформовано органи місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання надані пропозиції щодо усунення виявлених порушень, постачання питної води нормованої якості та недопущення розповсюдження серед населення інфекційних захворювань, пов’язаних з водним фактором передачі.

Прийнята участь у комісійному обстеженні 29 укриттів.

Підготовлені та надіслано 44 листи-рекомендації до органів влади та місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання про вжиття заходів з упередження ускладнення санітарно-епідемічної ситуації, яка може виникнути внаслідок надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС через збройну агресію російської федерації.

Проведена гігієнічна оцінка 59 примірних чотиритижневих меню для харчування здобувачів освіти у навчально-виховних закладах.

Проведення санітарно-просвітницької роботи:

  • проведено 70 моніторингових візитів до Пунктів незламності та місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб;
  • здійснено 2025 моніторингових візитів до суб’єктів господарювання стосовно дотримання вимог протиепідемічних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), профілактики інфекційної /неінфекційної захворюваності та харчових отруєнь;
  • проведена профілактична робота у 25 закладах освіти.

Опрацьовано 158 пакетів документів для надання адміністративних послуг та проведення погоджувальних процедур.

Фітосанітарна безпека

Фітосанітарний контроль за об’єктами регулювання:

  • при здійсненні обігу в межах території України проінспектовано та оглянуто 176 тонн, 10,5 м3 та 8490 штук об’єктів регулювання;
  • при проведенні операцій з експорту проінспектовано та оглянуто 18950,18 тонн та 124 штуки об’єктів регулювання;
  • при проведенні операцій з імпорту проінспектовано та оглянуто 71,85 тонн та 18 штук об’єктів регулювання;
  • здійснено огляд 55628,54 тонн, 5869,2 м³ та 143460 штук об’єктів регулювання в місцях зберігання (переробки, виробництва).

Оформлено 910 комплектів документів дозвільного характеру.

Зареєстровано 24 суб’єкти господарювання, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання.

Проведено обстеження сільськогосподарських та інших угідь, посівів, насаджень тощо на виявлення шкідливих організмів та з метою встановлення фітосанітарного стану на площі 15327,64 га.

Проведено обстеження з метою встановлення статусу вільної ділянки від регульованих шкідливих організмів відповідно до вимог КНР – 513,65 га.

Проведено обстеження на встановлення фітосанітарного стану місця вирощування міцелію грибів на площі 214,8 м2 - регульованих шкідливих організмів не виявлено.

З використанням феромонних пасток обстежено 6,63 га та 24598 м2.

З метою встановлення відповідності вимогам КНР проведено обстеження 2 виробничих потужностей з виробництва олії на площі 24,66 га - регульованих шкідливих організмів (ршо) не виявлено.

Підтверджено наявність старих вогнищ ршо: амброзії полинолистої на площі 200,5 га, повитиці – 0,5 га, ценхрусу довгоголкового – 40 га.

Проконтрольовано проведення заходів з локалізації та ліквідації ршо: амброзії полинолистої на площі 100 га, повитиці – 0,5 га та ценхрусу довгоголкового – 40 га.

Видано 59 посвідчень та допусків до роботи з пестицидами і агрохімікатами.

Узгоджено 30 план-схем на розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних рослин на площі 155,93 га

Захист прав споживачів

Досліджено 163 рекламоносіїв, виявлено 12 порушень, видано приписи на усунення порушень, до 6 суб’єктів господарювання, за порушення законодавства про рекламу, застосовані штрафні санкції.

Проведено 3,9 тис. цінових спостережень на товари, що мають істотну соціальну значущість, виявлено 41 випадок встановлення суб’єктами господарювання роздрібних цін із застосуванням завищених рівнів торговельних надбавок.

Здійснено моніторинг застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню у рамках урядової програми «Доступні ліки», під час якого проаналізовано та перевірено інформацію щодо 75,36 тис.цін.

Через інформаційно-консультаційний центр надано 494 роз’яснення споживачам щодо захисту їх прав.

Здійснювалося: вивчення (дослідження) стану споживчого ринку; надання суб’єктам господарювання консультаційної підтримки з питань ринкового нагляду, захисту

споживачів, антитютюнового законодавства; вручення пам’яток суб’єктам господарювання, щодо основних вимог державного нагляду у цих сферах.

Розглянуто 205 звернень громадян.

Зареєстровано 220 одиниць сільськогосподарської техніки.

Проведено 42 позапланові заходи державного нагляду (контролю), встановлені порушення вимог законодавства за результатами 23 перевірок. За порушення вимог законодавства прийняті рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 469,91 тис грн., надані приписи про усунення порушень.

Подано до суду 10 адміністративних позовів про стягнення штрафних санкцій на суму 994,8 тис.грн.

Проведено 49 заходів для суб’єктів господарювання та громадськості.

Прийнято участь у 70 засіданнях комісій з питань ТЕБ та НС, штабів, круглих столів тощо.

Проведено роз'яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства серед суб’єктів господарювання на об’єктах нагляду, надано 9,7 тис. консультацій, розповсюджено понад 15,6 тис. пам’яток.

Підвищено рівень професійної компетентності державних службовців Головного управління шляхом самоосвіти 92 особам. Ø Працюємо і інформуємо про роботу далі! Ел. - office@

на фото Владислав Катченко, начальник Головного управління

Держпродспоживслужби в Запорізькій област
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux