Питання організації безпечного та здорового середовища у закладах, а саме: організація харчування, питного режиму, додержання вимог санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів – знаходяться на постійному контролі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
На виконання протоколу №3 засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 квітня 2024 спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують роботу у складі комісій з перевірки готовності пришкільних таборів.
Готовність об’єктів днями перевірили фахівці Ніжинського та Прилуцького районних управлінь Держпродспоживслужби з метою забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей, належних умов для перебування дітей, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в закладах відпочинку.
Під час перевірок зверталася увага на організацію харчування у закладах, наявність погоджених з Держпродспоживслужбою примірних меню, проходження медичного огляду працівниками, які будуть задіяні під час роботи таборів, наявність проточної холодної та гарячої води, а також створення відповідних умов для безпечного перебування дітей.