Питання впровадження нового Санітарного регламенту та готовності до виконання його норм столичними закладами освіти обговорили сьогодні, 10 лютого, під час засідання колегії Київської міської державної адміністрації, участь у якому взяла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
За словами Владислави Магалецької, наразі завершується аудит найбільш актуальних проблем шкіл, пов’язаних із харчуванням, серед яких – стан харчоблоків, наявність обладнання, якість і наявність води.
«Ми аналізуємо кожну школу і виділяємо найбільш «важкі» випадки для того, щоб виправити проблеми. Зазначу, що в Києві ситуація краща, ніж у більшості регіонів України, але нюансів також вистачає», - розповіла Голова Держпродспоживслужби.
Окрема увага приділяється новому меню для дітей, яке має відповідати новим стандартам і одночасно бути смачним. Крім того, як підкреслила Владислава Магалецька, продукти, з яких будуть готуватися страви, мають бути доступними в кожному регіоні.