Оперативна інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції серед учасників фестивалю «Перлина Кам’янця» на Хмельниччині
опубліковано 22 листопада 2016 року о 15:00

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників фестивалю «Перлина Кам’янця», який проходив 19-21 листопада 2016 року у м. Кам’янець-Подільському Хмельницької області. У фестивалі брали участь понад 1000 дітей з керівниками колективів із різних областей України.

Станом на 22 листопада  2016 р. захворіло 56 осіб, серед яких 48 дітей та 8 дорослих. До інфекційного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні у стані середньої важкості  було госпіталізовано 12 осіб (3 дорослих та 9 дітей) з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт». Станом на ранок 22 листопада 2016 р. в стаціонарі залишилась лише 1дитина 13-ти років.

Встановлено, що всі захворілі з 19 по 21 листопада 2016 року проживали та харчувались у готельно-ресторанному комплексі «Ксенія»  за адресою м. Кам’янець-Подільський, вул. Жванецьке шосе, 3.

Усього в зазначеному  комплексі перебувало 227 осіб: з м. Броварів (Київська обл.) – 41 особа, м. Дніпро – 21, м. Шостка (Сумська обл.)– 21, м. Жидачів (Львівська обл.)– 44, м. Бурштина (Івано-Франківська обл.) – 31, м. Одеси – 16, м. Києва - 53.

Для встановлення причин і умов виникнення спалаху та його ліквідації при Кам’янець-Подільському міськвиконкомі створена комісія, до складу якої залучено фахівців Держпродспоживслужби.

21.11.2016 року розпочато проведення санітарно-епідеміологічного обстеження готельно-ресторанного комплексу «Ксенія».

Фахівцями ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» для лабораторних досліджень  відібрано проби харчових продуктів, змиви, проби питної води. Обстежуються контактні особи. В осередку захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

За фактом виникнення спалаху підготовлено матеріали до прокуратуру.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Держпродспоживслужба з метою попередження поширення інфекційних захворювань серед населення (у зв’язку  з прибуттям  учасників фестивалю до місць постійного проживання) звернулась до  обласних державних адміністрацій у Київській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Сумській областях та в м. Києві щодо забезпечення  проведення повного комплексу протиепідемічних заходів, у тому числі медичного спостереження за учасниками фестивалю «Перлина Кам’янця», своєчасне виявлення, ізоляцію, госпіталізацію захворілих осіб та надання повного комплексу  медичної допомоги.

Ситуація знаходиться під контролем Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux