Оперативна інформація про зафіксовані спалахи гострих кишкових інспекцій на території України
опубліковано 15 вересня 2016 року о 12:47

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області станом на 15.09.2016 у смт. Чорнобай, кількість постраждалих внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які брали участь у поминальному обіді у кафе-барі «Червона Калина» ПрАТ «Чорнобаївський завод продтоварів», збільшилась до 19 осіб, серед яких 1 дитина п’яти років. Усіх хворих госпіталізовано, медична допомога надається в необхідному обсязі.

Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щодо спалаху гострого гастроентероколіту, який виник під час святкування Дня працівника нафтової промисловості 11.09.2016 року на базі  ЛОК «Дружба», с.Новоселиця Долинського району, Івано-Франківської області, станом на 15.09.2016р. з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт», «Сальмонельоз?» госпіталізовано 76 осіб.

За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що виникненню спалаху ймовірно сприяло порушення технологічного процесу під час приготування та зберігання печінки індичої тушкованої, умов та термінів зберігання харчових продуктів, транспортування харчових продуктів здійснювалося з порушеннями санітарних вимог.

Питання щодо ліквідації спалаху розглядалось на регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з прийняттям відповідного рішення. Заклад закрито до закінчення епідрозслідування. Держпродспоживслужбою керівнику ЛОК «Дружба» та постачальнику продукції направлено приписи щодо усунення виявлених під час перевірки порушень санітарного законодавства.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області станом на 15.09.2016 серед учасників весілля в  ресторані «Sea Grill», м.Одеса зареєстровано 24 хворих, з яких 6 з перебігом захворювання середньої важкості перебувають в інфекційній лікарні. В амбулаторних умовах продовжують лікування 18 активно виявлених захворілих.

З метою встановлення причини виникнення спалаху для лабораторного дослідження відібрано змиви, проби харчових продуктів, води питної, обстежено 23 декретованих працівників ресторану.

За результатами виявлених під час обстеження ресторану «Sea Grill» порушень санітарного законодавства, готуються матеріали для передачі до суду.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux