Оперативна інформація про випадки захворювання на ботулізм серед мешканців Запорізької області
опубліковано 14 червня 2017 року о 17:16

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за останній тиждень зареєстровано 5 випадків захворювання на ботулізм серед мешканців м. Дніпрорудне Василівського району та м. Запоріжжя. Постраждалі пов’язують своє захворювання із вживанням в’яленої риби, придбаної у торговельній мережі.

Встановлено, що мешканка м.Дніпрорудне, яка захворіла на ботулізм, рибну продукцію придбала на Дніпроруднівському міському ринку, а четверо інших - у кіоску «Пивасик» ФОП Чертоляс С.В. м. Запоріжжя.

У ході перевірки встановлено, що реалізація риби та рибної продукції в асортименті у кіоску «Пивасик» здійснювалася при відсутності супровідних документів, які підтверджують якість та безпечність продукції. ФОП Чертоляс С.В. не зареєстрований в реєстрі потужностей операторів ринку, що є порушенням ст. 22, 25 закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». На підставі зазначеного, фахівцями Управління Держпродспоживслужби в м.Запоріжжі призупинена реалізація рибної продукції, реалі затор від припису в акті перевірки відмовився.

Про факт порушення діючого законодавства ФОП Чертоляс С.В. проінформована Запорізька міська прокуратура № 2, відповідна інформація щодо відсутності державної реєстрації потужностей операторів ринку у ФОП Чертоляс С.В. направлена до територіального органу ДФС у Запорізькій області. При цьому еа адресу ФОП Чертоляс С.В. направлено лист-попередження про заборону реалізації будь-якої риби в торгівельних точках та про відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів (ст. 64 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») та кримінальну відповідальність (ст. 49 ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»).

Інформація щодо встановлення інших постачальників та виробників ймовірно небезпечної рибної продукції перевіряється.

Держпродспоживслужба ініціювала проведення позачергового засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в м. Запоріжжі.

В області продовжується проведення рейдових комісійних перевірок в складі фахівців Держпродспоживслужби, поліції, райдержадміністрації щодо умов виробництва, зберігання та реалізації риби та рибної продукції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux