Тема обговорення : «Методи (методики) відборузразків та їхпростих і лабораторнихдосліджень(випробувань) для цілей державного контролю»
Під головуванням Юлія Шимона, начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області обговорили порядок здійснення відбору зразків для цілей державного контролю, доставка зразків до уповноважених лабораторій.
Зокрема:
За результатами онлайн-наради, рекомендовано Державним інспекторам, державним ветеринарним інспекторам прийняти до уваги та чіткого виконання у своїй службовій діяльності вимоги нормативно-правових (керівних) документів, що регламентують виконання зазначених заходів, а саме: Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про ветеринарну медицину»,Наказу N 490 від 11.10.2018 року «Про затвердження Порядку відбору зразків та їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю»