Олег Осіян за підсумками зустрічі державних органів та бізнесу: у часи війни як ніколи важливо підтримувати та розвивати українське агровиробництво
опубліковано 20 вересня 2024 року о 12:30

Такі напрями як рослинництво (товарна та насіннєва продукції) та тваринництво (м’ясна та молочна продукція) сприяють розвитку аграрного потенціалу України. І це не просто слова, адже тільки за весь час роботи Держпродспоживслужби відкрито 29 ринків для експорту українських молочних продуктів та видано 2060 підтверджень на ввезення зразків насіння для селекційних дослідних робіт та експонування 308 суб’єктам господарювання. Про це розповів перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян під час зустрічі з Міністром Мінагрополітики Віталієм Ковалем та представниками агробізнесу.

Під час заходу учасники ознайомились з передовими технологіями насіннєвого заводу та молочно-товарного комплексу. Такі візити демонструють уже впроваджені кейси і практичні поради, а також представлення сучасних технологічних рішень, які наразі є в українському агросекторі.

«Держпродспоживслужба – це той державний орган, який захищає здоров’я рослин та тварин. Наші представництва є в кожному регіоні України. Щодня вони вживають всіх необхідних заходів для запобігання поширенню небезпечних хвороб тварин, зокрема великої рогатої худоби, а також шкідливих карантинних організмів, що завдають шкоди рослинництву. Важливим напрямом нашої діяльності є розвиток експортного потенціалу України. Доходи від експорту забезпечують стабільність українських виробників, сприяють наповненню місцевого бюджету та створюють нові робочі місця. Ціль Держпродспоживслужби та Мінагрополітики одна - бути рупором агроіндустріалізації на міжнародній арені світу», - наголосив Олег Осіян.

Крім того, представники Держпродспоживслужби, Мінагрополітики та бізнесу обговорили інструменти державної підтримки тваринництва, впровадження цифрових інструментів про племінні (генетичні) ресурси на рівні державного значення, а також основні напрями стратегії розвитку насінництва.

За словами Олега Осіяна, одним із головних пріоритетів є відновлення та розвиток сільськогосподарської галузі, особливо зараз в умовах війни. Так як це є критично важливим для економіки країни та продовольчої безпеки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux