Одещина: фахівці Березівського районного управління у складі комісії здійснили рейд-перевірку закладів освіти
опубліковано 04 березня 2024 року о 17:19

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області продовжує здійснювати нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та чистої питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущенням реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.

Так, фахівці Березівського районного управління  у складі комісії здійснили рейд-перевірку закладів освіти Іванівської селищної територіальної громади  з питань організації харчування дітей. Заклади  освіти використовують монопрофільне харчування, що передбачає один набір страв без самостійного вибору споживача.

Усі заклади готові організовувати дієтичне харчування у разі наявності дітей з показаннями для цього. Школи та садочки в меню дітей використовують нові сучасні страви (від 5 до 20 найменувань).

Питний режим організований по-різному: закуплена негазована фасована вода або кулери з питною водою промислового виробництва, кип’ячена вода, вода в індивідуальних пляшках учнів.

За результатами перевірки проведена нарада з керівником та працівниками  відділу освіти, молоді та спорту Іванівської селищної ради та директорами навчальних закладів Іванівської селищної територіальної громади. Розглянуті питання щодо основних вимог Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в закладах загальної середньої освіти, організації харчування відповідно примірного чотиритижневого сезонного меню згідно постанови КМУ від 24.03.2021р. №305, вимоги до постачальників продуктів в навчальні заклади та впровадження системи НАССР в закладах освіти, які надають послуги харчування. Проведено системне навчання з керівниками закладів освіти, працівниками харчоблоків, медичним персоналом з питань безпечності харчових продуктів, дотримання вимог санітарного законодавства.

Нагадаємо, що реформування шкільного харчування, що триває вже кілька років поспіль, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування у дітей культури харчування та правильних харчових звичок, з метою збереження та зміцнення здоров’я.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux