Одещина: діяльність Держпродспоживслужби області у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у березні 2023 року
опубліковано 26 квітня 2023 року о 11:00

У березні фахівцями у складі комісій перевірено 32 об’єкта централізованого водопостачання, порушення вимог санітарного законодавства встановлено на 21 об’єкті. Надано пропозиції органам влади, суб’єктам господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією постачання води питної населенню щодо усунення порушень та встановлено контроль за їх виконанням.

Забезпечено моніторинг за дотриманням санітарного законодавства в місцях перебування тимчасово переміщених осіб, проведено 48 моніторингових обстежень, виявлено п’ять порушень. З метою профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь надано дві пропозиції щодо організації харчування.

Розглянуто та підготовлено 106 документів, в тому числі дозвільного характеру – 20, звернень громадян – 13,  до Держпродспоживслужби – 20, до органів влади – 14, до ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» – 20, до органів Національної поліції – 2, до Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської облдержадміністрації – 1, листів підприємствам і організаціям – 16.

Головним управлінням спільно з ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проведено санітарно-епідеміологічне розслідування випадку отруєння грибами у мешканця села Молодіжне Одеського району Одеської області. Отруєння пов’язано з вживанням смажених грибів, схожих на гливи, якими хворого пригостив знайомий, що зібрав гриби у лісосмузі біля села. Хворий перебував на лікуванні у КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. Виписаний з лікарні 08.03.2023. Проведено санітарно-освітню роботу з питань профілактики харчових отруєнь з постраждалим та його сусідами.

Проведено один позаплановий захід державного нагляду (контролю) та 13  санітарно-епідеміологічних обстежень за заявами суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог санітарного законодавства.

Проведено 95 заходів медико-санітарного контролю (огляду) у міжнародних пунктах пропуску через державний кордон України для морського сполучення. Розглянуто 267 пакетів документації щодо винесення рішень про виконання процедур на борту суден та прийнято 120 рішень з відповідним контролем. За результатами здійснених заходів з адміністраціями суден та з членами екіпажів проведено 95 бесід з питань дотримання вимог санітарного законодавства.

Спеціалістами Головного управління взято участь у п’яти комісійних обстеженнях стану готовності приміщень найпростіших укриттів для населення на території Одеського району Одеської області. Також взято участь в засіданні Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у басейні річок Причорномор’я та суббасейні Нижнього Дунаю на весняно-літній період 2023 року. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux