Одещина: Держпродспоживслужба та Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками підписали Меморандум про співпрацю
опубліковано 24 жовтня 2024 року о 17:05

23 жовтня 2024 року начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Руслан Ахмадуллін підписав з начальником Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області Валерією Ляшенко-Щербаковою Меморандум по співпрацю.

Метою Меморандуму є співпраця сторін і сприяння забезпеченню дотримання вимог законодавства України у сфері обігу лікарських засобів та виробів медичного призначення. Перш за все, мова йде про порядок забезпечення безпечності і окремих показників якості харчових продуктів, зокрема новітніх (вода питна, харчові добавки, дитяче харчування тощо), у сферах реклами лікарських засобів і виробів медичного призначення, ціноутворення, карантину рослин.

Як зауважив Руслан Ахмадуллін, підписання Меморандуму має на меті зміцнення співробітництва в критично важливій сфері, що безпосередньо впливає на здоров’я населення та довіру до системи контролю, – обігу лікарських засобів і виробів медичного призначення. Безумовно, співпраця має відбуватися в межах компетенції та повноважень сторін, з дотриманням принципів партнерства та Законів України «Про лікарські засоби», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про рекламу», «Про ціни і ціноутворення», «Про карантин рослин» і низки інших нормативно-правових актів.

Сторони домовилися про оперативний обмін інформацією та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для споживачів. Найважливіший аспект Меморандуму – створення спільних ініціатив та проєктів, що спрямовані на налагодження ефективного діалогу із суб’єктами господарювання – виробниками, уповноваженими представниками, імпортерами, розповсюджувачами – задля підвищення рівня їх правової обізнаності щодо практичного застосування норм права на безпечність лікарських засобів і виробів медичного призначення, харчової продукції, у сфері карантину рослин, основних принципів реклами та щодо формування, встановлення і застосування державних регульованих цін на лікарські засоби. Це дозволить запобігти ризикам, що пов’язані з продукцією, яку вони надають на ринку, і забезпечити дотримання найвищих стандартів її безпечності та якості.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux