Обстеження нової захисної споруди у місті Дніпрі
опубліковано 06 травня 2024 року о 11:00

Спеціалісти Дніпровського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області взяли участь у комісійному обстеженні захисної споруди на базі Комунального підприємства «Міські активи» Дніпровської міської ради.

Захисна споруда, призначена для укриття населення у разі «повітряної тривоги» та інших надзвичайних ситуацій, загальною площею 284 м², розрахована на 206 осіб. У приміщеннях проведено капітальний ремонт: змінена електромережа, система опалення, водопровідна та каналізаційна системи. Установлено сучасну систему вентиляції та протипожежну сигналізацію. Є окреме приміщення для зберігання продовольства. Усі приміщення споруди облаштовані новими меблями, місцями для сидіння.

Захисні споруди цивільного захисту – це не лише місце, де люди можуть тимчасово (до 48 годин) сховатися від засобів масового ураження в особливий період та від дії факторів ураження надзвичайних ситуацій у мирний час, але й символ безпеки та готовності міста до можливих кризових ситуацій. Захисні споруди, залежно від умов, що в них створюються, та захисних властивостей, поділяються на сховища та протирадіаційні укриття.

Захисні споруди мають відповідати нормам ДБН В.2.2-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту». Вони мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами (один з яких може бути аварійним), електроживленням, штучним освітленням, примусовою або природною вентиляцією, системами водопроводу та каналізації.

За відсутності централізованого водопостачання і каналізування мають бути окремі приміщення зі встановленими виносними баками для нечистот, а також мають бути облаштовані умови для дотримання особистої гігієни. Висота приміщень захисних споруд становить не менше 2 м (допускається не менше 1,8 м). Їхня місткість вираховується з розрахунку 0,6 м² площі основних приміщень (для розміщення населення, що підлягає укриттю) на одну особу. Також вони мають бути обладнані з урахуванням потреб для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Ці об’єкти повинні перебувати у задовільному санітарному та протипожежному стані (відповідно до норм протипожежних та санітарного законодавства).

У новій захисній споруді враховано потреби людей з інвалідністю: встановлено тактильне покриття, підйомник, облаштовано окрему універсальну кабіну.

Захисна споруда цивільного захисту відповідає вимогам санітарного законодавства та може забезпечити комфорт та безпеку містян, які можуть використовувати її у випадку екстрених ситуацій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux