Спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели розширений семінар-навчання з питань безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства з працівниками одного з харчоблоків, які надають послуги з харчування ЗСУ.
Основні питання, які були висвітлені на даному заході:
- ознайомлення працівників з нормативними документами, якими потрібно користуватись при організації харчування;
- гігієнічні вимоги до потужності, приміщень, обладнання, інвентарю;
- проведення заходів з дезінфекції, дератизації. Дотримання дезрежиму в приміщенні харчоблоку. Приготування та використання деззасобів;
- вимоги до постачання сировини та обігу готової продукції, вимоги до води питної;
- поводження з харчовими відходами;
- проходження періодичних медичних оглядів, проведення навчання персоналу;
- дотримання санітарно-епідеміологічного режиму;
- НАССР – забезпечення високої якості та безпечності харчових продуктів.
Також під час проведення семінару було приділено увагу питанню транспортування готових страв.