Обмін досвідом та поглиблення співпраці: відбулась зустріч між Держпродспоживслужбою та представниками Міністерства сільського господарства Чеської Республіки
опубліковано 19 січня 2021 року о 17:34

Cьогодні, 19 січня, відбулась технічна онлайн-зустріч з представниками швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та Департаменту навколишнього середовища та екологічного сільського господарства Міністерства сільського господарства Чеської Республіки.



У заході взяла участь Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, її заступниця Ольга Шевченко, заступниця директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальниця управління безпечності харчових продуктів та кормів Ольга Семенчук та начальниця Управління міжнародного співробітництва Олена Курята.



З Чеської сторони ж були представники Департаменту навколишнього середовища та екологічного сільського господарства Міністерства сільського господарства Чеської Республіки Іржі Урбан та Мартін Пруділ.



Під час заходу, з метою обміну досвідом між країнами, було представлено системи органічного контролю в Чехії та системи органічного контролю в Україні.
Також, було проговорено й організаційні питання стосовно проведення онлайн-тренінгу щодо державного нагляду в органічному секторі.



Відтак, Голова Держпродспоживслужби зауважила, що після початку наповнення Мінекономікою Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції та Державного реєстру операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, Держпродспоживслужба зможе здійснювати дієвий державний контроль та моніторинг усіх суб’єктів, що беруть участь у виробництві первинної та переробленої продукції відповідно до органічного законодавства України, а це, в свою чергу, дозволить запобігти порушенням законодавства та завоювати довіру покупців як на внутрішньому ринку, так і за його межами.



На завершення, було визначено дати проведення онлайн-тренінгу та досягнуто домовленості про подальше поглиблення співпраці між країнами.



«Ми сподіваємося, що наша сьогоднішня зустріч стане фундаментом для довгострокової співпраці між Україною та Чехією. Для нас важлива можливість комунікації та обмін досвідом з колегами з Чехії»,- зазначила Владислава Магалецька.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux