Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства: відбулось перше засідання Керівної групи проєкту
опубліковано 03 грудня 2020 року о 09:46

У середу, 2 грудня 2020 року,  в режимі відеоконференції відбулось 1-е засідання Керівної групи другого етапу проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (СОА-ІІ).


    Від України у заході взяли участь Людмила Хомічак, Заступник  директора Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінекономрозвитку, Начальник відділу державної політики у сфері органічного виробництва Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Валентина Заєць, Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, Заступник директора Департаменту - начальник управління безпечності харчових продуктів та кормів Ольга Семенчук та Директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяна Іщенко.


   З німецької сторони були присутні представниця Федерального міністерства продовольства і сільського господарства ФРН Йоханна Шольц та начальник відділу сільського господарства Посольства ФРН в Україні Франк Мюллер.

 
    Під час виступу Владислава Магалецька відзначила важливість проєкту та двосторонніх відносин між Україною та Німеччиною у галузі органічного сільського господарства. «Українсько-німецьке співробітництво в галузі органічного сільського господарства  продовжує дуже активно розвиватись. Цей проєкт допоможе нам також і в рамках піклування про споживачів, адже саме питанням захисту споживачів займається наша Служба, - зазначила Владислава Магалецька. - Хочу вас запевнити, що ми дуже активно будемо працювати за цими напрямками задля подальшого поглиблення двосторонньої співпраці».


    Під час заходу було обговорено стан реалізації проєкту та його подальші перспективи. Також були надані пропозиції щодо узгодження «Попереднього огляду планування проєкту».
Окремо варто відзначити обговорення надання консультацій з питань органічного законодавства Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужбі та Національному агентству з акредитації України .


   За словами голови Держпродспоживслужби, зараз активно розглядаються необхідні законодавчі ініціативи щодо подальшого розвитку органічного сільського господарства.


    Крім того, Владислава Магалецька виступила з пропозицією до учасників проєкту долучитися до посилення співпраці з Держпродспоживслужбою: «Якщо у вас будуть пропозиції по оновленню та розширенню проєкту з боку нашої Служби, ми будемо раді їх почути та сприяти подальшій реалізації». 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux