Необхідна умова забезпечення епідемічного благополуччя – посилення контролю за дотриманням вимог карантину, зокрема вакцинації населення
опубліковано 22 грудня 2021 року о 16:02

В області посилюється контроль за станом вакцинації населення відповідно до доручення голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної за результатами робочої наради з головами ОТГ та РДА. У зібранні взяв участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук. Він поінформував про результати моніторингових обстежень суб'єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних вимог та проведеної роботи з підвищення рівня вакцинації населення. Такі заходи є необхідними впродовж всього карантину, який продовжено до 31 березня 2022 року відповідно до рішення обласної державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17.12.2021.

За період з 6 грудня, коли було посилено карантинні обмеження у «жовтій» зоні, на території області щодня працювало до 30 рейдових груп у складі фахівців Держпродспоживслужби, Нацполіції та органів місцевого самоврядування, обстежено 2 459 об’єктів, порушення виявлені на 234 об’єктах (9,5%). За порушення протиепідемічних вимог, неправильне використання захисних масок або їх відсутність на суб'єктів господарювання та їх працівників складено 12 протоколів про адміністративне правопорушення з застосуванням штрафних санкцій.

Найчастіше порушення виявляються на об'єктах продовольчої торгівлі, найбільше - в містах Кропивницькому, Олександрії, Світловодську, на територіях Голованівської, Перегонівської, Побузької, Долинської, Гурівської громад.

Водночас під час перевірок у працівників закладів освіти, громадського харчування, готелів тощо спеціалісти Держпродспоживслужби контролюють наявність COVID-сертифікатів, інших дозволених для роботи документів, працівники Національної поліції перевіряють достовірність COVID-сертифікатів з використанням мобільного додатку Порталу Дія.

З метою поліпшення стану вакцинації населення Кіровоградської області згідно з дорученням голови ОДА затверджена схема закріплення посадових осіб за територіальними громадами. Так, за Головним управлінням Держпродспоживслужби області закріплена Долинська міська територіальна громада. Тож фахівці Держпродспоживслужби проводять щоденний моніторинг рівня вакцинації місцевих жителів, а також здійснюється широка інформаційно-роз'яснювальна робота щодо необхідності вакцинації дорослого населення. До активної співпраці з Долинським управлінням Держпродспоживслужби області залучена Долинська міська рада.

З 20 жовтня цього року кількість вакцинованого населення в м. Долинська першою та другою дозами з 28% вже зросла до 62,5%. Наразі із 49 територіальних громад Долинська міська рада знаходиться на шостій позиції щодо кількості щепленого населення.

В Долинській громаді організований один стаціонарний пункт вакцинації в Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Порушення у роботі пункту та в організації, дотриманні протиепідемічних вимог не виявлялися. Для збільшення охоплення населення вакцинацією та зручностей для людей старшого віку також організована одна виїзна бригада для проведення щеплень, про місця роботи якої постійно оповіщується населення.

Зазначимо, що керівництво і працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та територіальних підрозділів підтримали вакцинацію від коронавірусної інфекції, оскільки це є єдиним специфічним захистом для організму людини від смерті, ускладнень та тяжкого перебігу хвороби. Більше 95% працівників служби (всі, хто не має медичних протипоказань) пройшли курс щеплень від COVID-19 та продовжують проводити роботу з профілактики виникнення захворювань на коронавірусну інфекцію на території області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux