Найбільше порушень карантинних правил Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області виявила у закладах продовольчої торгівлі та громадського харчування
опубліковано 13 жовтня 2021 року о 13:37

 Порушення на щочетвертому об’єкті виявили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області з початку впровадження в Україні «жовтого» рівня епіднебезпеки поширення COVID-19. Із 23 вересня вони перевірили 725 громадських закладів. Про це на брифінгу в облдержадміністрації сказав виконувач обов’язків начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Олександр Грибик.

Зокрема, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірили:

  • 193 заклади дошкільної та загальної середньої освіти;
  • 96 закладів громадського харчування;
  • 249 закладів продовольчої торгівлі;
  • 155 закладів непродовольчої торгівлі;
  • 28 агропродовольчих ринків.

За результатами цих перевірок фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області склали 77 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівникам закладів направили 167 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направили 72 інформації, до правоохоронних органів – 22.

«З початку року наші фахівці провели понад 13,5 тис. перевірок громадських закладів. Порушення протиепідемічних вимог виявили у 22% випадків. Найбільше порушень зареєстрували у закладах продовольчої торгівлі – 32%, громадського харчування – 31% та на агропродовольчих ринках – 19%», – каже Олександр Грибик.

На посадових осіб складено 765 протоколів за порушення у сфері санітарного законодавства. На сьогодні розглянуто адмінсправи та винесено 684 постанови про накладання штрафів на загальну суму 194 тисячі гривень.

Найбільш характерними порушеннями протиепідемічних вимог є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та, власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів. Також не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжують проводити відповідні профілактичні заходи.

Нагадаємо, що Наказом МОЗ від 04.10.2021 № 2153 затверджено перелік професій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Зокрема, це стосується:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від форм власності.

Працівників цих категорій без щеплень відсторонюватимуть від роботи до завершення карантину. Наказ набуває чинності через місяць із дня офіційного опублікування.

Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 пом’якшено низку обмежувальних заходів для суб’єктів господарювання, працівники та відвідувачі яких мають щеплення від COVID-19. Зокрема, це стосується закладів громадського харчування, кінотеатрів, діяльності у сфері культури, проведення масових заходів та ін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux