Національно-патріотичний конкурс на Кіровоградщині пройшов благополучно в епідемічному відношенні
опубліковано 13 жовтня 2021 року о 13:47

Обласний національно-патріотичний конкурс «Захисник Кіровоградщини» пройшов учора, 12 жовтня, на території стрілкового клубу поблизу с. Новоандріївка Новгородківської селищної ради. В змаганнях, приурочених до Дня захисників і захисниць України, взяли участь 19 команд - школярі випускних класів з різних районів Кіровоградщини (близько 250 учасників).

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області проводили контроль за організацією дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм, організацією умов та якості харчування учасників та відвідувачів заходу.

Перед початком заходу та безпосередньо під час проведення змагань фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області обстежили місце, де відбувалось розміщення учасників та проведення змагання спортивно-патріотичного змісту, аби переконатися в створенні безпечних умов для перебування дітей, для формування гігієнічних навичок здорового способу життя, дотримання протиепідемічних заходів тощо. До того ж фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надали організаторам рекомендації щодо створення умов дотримання правил особистої гігієни учасників та працівників, організації харчування в польових умовах та питного режиму, а також нагадали про профілактику отруєнь дикорослими грибами та захворювань, пов’язаних з кліщами.

Відтак учасників заходу забезпечили якісною питною водою, було організоване харчування та забезпечено виконання протиепідемічних заходів. Мова йде про наявність рукомийників з водою, антисептиків, мила та паперових рушників. Що стосовно кількості учасників – площа полігону, де проходив захід, дозволяла розмістити більше 250 осіб з дотриманням площі 4 м² на одну людину. Також на території забезпечили достатню кількість контейнерів для збору засобів індивідуального захисту та сміття.

Правильна підготовка та виконання всіх вимог законодавства зі сторони організаторів заходу дозволили уникнути епідемічних ускладнень під час проведення змагань. Разом з навичками виживання під час патріотично-виховних навчань були застосовані практичні навички з профілактики виникнення захворювань в польових умовах, зокрема ГКІ, харчових та неінфекційних отруєнь.

Напередодні проведення конкурсу начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Олена Черненко взяла участь у тематичній нараді, що пройшла під головуванням заступника голови ОДА Андрія Лісоти. Учасники зібрання обговорили питання щодо безпечного проведення національно-патріотичного конкурсу. Зокрема до складу організаційного комітету змагання та як учасників заходу включили територіальні органи влади, Нацполіції, ДСНС та медичних працівників.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux