Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснив робочу поїздку до Городнянської громади
опубліковано 25 березня 2024 року о 14:57

Комунікація контролюючих органів з органами місцевого самоврядування – один з найефективніших напрямків діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

На минулому тижні начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен побував з робочою поїздкою в Городнянській громаді, де спільно зі спеціалістами Чернігівського районного управління та районної лікарні ветеринарної медицини взяв участь у зустрічі, яка відбулася за участю голови територіальної громади, працівників Городнянської міської ради та старост старостинських округів.

Під час зустрічі Юрій Павлішен ознайомив присутніх з епізоотичною ситуацією в Чернігівській області, а саме на території Городнянської територіальної громади. Акцентував увагу на питанні профілактики АЧС та сказу тварин, привернув увагу на необхідності проведення заходів щодо регулювання кількості бездомних (бродячих) тварин на території населених пунктів, зменшення їх кількості, зменшення загрози розповсюдження небезпечних захворювань, які передаються через бродячих тварин. Водночас наголосив на проведенні спільної чіткої роз'яснювальної роботи серед громадян щодо важливості вакцинації.

З метою профілактики гострих кишкових захворювань обговорили питання стихійної торгівлі продуктами харчування, зокрема щодо заборони торгівлі без відповідних дозвільних документів та про якість і безпеку товарів у невстановлених місцях (з рук, з землі).

Окремо очільник Головного управління зупинився на здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері реклами. Особливу увагу привернув до заборони реклами цигарок та зовнішньої реклами тютюну й алкоголю.

У ході робочої зустрічі не оминули питання щодо правил застосування пестицидів і отрутохімікатів, заходів щодо попередження отруєнню бджіл.

Окрім цього, розглядалася тема шкільного харчування, висвітлено вимоги стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки, а також питання забезпечення населення громади якісною питною водою.

Юрій Павлішен наголосив на важливості співпраці служби з органами місцевого самоврядування.

Також була здійснена ознайомча робоча поїздка на підприємство, яке постачає пастеризоване молоко у шкільні навчальні заклади Городнянської територіальної громади.

Під час робочої поїздки начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області були вивчені проблемні питання, знайдені шляхи вирішення.

Такі зустрічі з органами місцевого самоврядування неодноразово проводилися і спеціалістами Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux