Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжує здійснювати робочі поїздки до громад регіону з різних питань діяльності служби
опубліковано 25 квітня 2024 року о 15:49

24 квітня відбулася чергова зустріч начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена з органами місцевого самоврядування громад області за участю секретаря Менської міської ради Юрія Стальніченка, старост громад, представників ЦНАПу, закладів освіти, комунальних підприємств, суб’єктів господарювання.

Мета робочої поїздки – відкритий діалог у форматі запитання – відповідь.

Під час цієї зустрічі було обговорено основні напрямки роботи Головного управління та ряд важливих питань, що входять у коло повноважень Держпродспоживслужби.

Зокрема, розглядалася тема якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти, детально висвітлено вимоги стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки, у тому числі зупинилися на законодавчій базі, що стосується сфери харчування. Юрій Павлішен підкреслив, що сьогодні система HACCP покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів і дозволяє знизити ризики, пов’язані з харчовими отруєннями.

У ході робочої зустрічі не оминули питання щодо епізоотичного благополуччя на території Менської громади. Очільник наголосив на попередженні та запобіганні інфекційних хвороб, зокрема зооантропонозних інфекцій (таких як сказ, лептоспіроз та інші), нагадав про необхідність своєчасного проведення щеплень, а також заходів із дезінфекції, дезінсекції та дератизації, які дозволять забезпечити належний санітарний та протиепідемічний стан об’єктів, попередити виникнення інфекційних хвороб, заощадити матеріальні витрати на локалізацію та ліквідацію наслідків шкоди, що завдається інфекційними хворобами, гризунами та комахами. Зазначив, що ці заходи проводяться суб’єктами господарювання на підставі відповідних договорів з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності або з фізичними особами та контролюються. Акцентував увагу на обов’язках місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування забезпечувати систематичне проведення дератизації на територіях населених пунктів, у місцях масового відпочинку населення та рекреаційних зонах відповідно до вимог статті 16 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Окрім того, обговорили питання щодо забезпечення населення громади якісною питною водою, правил застосування пестицидів і отрутохімікатів, реєстрації сільгосптехніки.

Юрій Павлішен вкотре наголосив на важливості співпраці Держпродспоживслужби з органами місцевого самоврядування, яка дозволить вивішити широке коло нагальних питань та визначити оптимальні шляхи співпраці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux