Державними ветеринарними інспекторами структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проводяться заходи щодо виконання «Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження».
Так, в період з 17 по 19 лютого 2025 року, в рамках виконання зазначеного плану, на потужностях операторів ринку Житомирщини здійснено відбір 112 зразків, зокрема: м’язів, печінки, нирок, сечі, молока, яєць, крім того, забезпечено їх доставку для лабораторних досліджень (випробувань) в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ).
Контроль залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження знижує ризик потрапляння на споживчий ринок небезпечних харчових продуктів, підвищує конкурентоспроможність продукції українського виробництва та є запорукою її експорту на міжнародні ринки, в тому числі й Європейського Союзу.