На Житомирщині триває просвітницька робота у сфері захисту прав споживачів, антитютюнового законодавства серед молоді освітніх закладів
опубліковано 06 березня 2024 року о 16:42

Два дні поспіль, 4 та 5 березня 2024 року спеціалістами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області з метою підвищення рівня обізнаності про права споживачів та механізми їх захисту та, враховуючи пріоритети роботи у сфері антитютюнового законодавства, проведено семінари для здобувачів освіти Житомирського кооперативного фахового коледжу бізнесу і права.

В ході проведених зустрічей студентам коледжу було роз’яснено основні положення законодавства у сфері захисту прав споживачів, доведено детальні роз’яснення окремих статей Закону України «Про захист прав споживачів», висвітлено питання щодо гарантійного обслуговування, придбання та повернення товарів в інтернет-магазинах, обміну товарів належної якості, тощо. Також було наведено найбільш поширені приклади звернень (скарг) споживачів, які надходять до Головного управління.

У поточному році одним із завдань Головного управління – є розвиток превентивних заходів щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів, а також їх шкідливого впливу на здоров'я населення. Отже, студентам в першу чергу було наголошено про ризики та шкідливі наслідки для здоров’я людини куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання незалежно від стану її здоров’я. Окрім того, слухачів поінформовано про небезпеку від електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів.

Разом з тим, присутніх ознайомлено з вимогами антитютюнового законодавства, роз’яснено положення Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Здобувачам освіти доведено інформацію про визначені громадські місця та заклади, в яких куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів – заборонено, про розміщення графічного знака, про заборону реклами, стимулювання продажу, нові вимоги до маркування, інформовано про відповідальність, передбаченій у разі порушення вимог законодавства.

Робота у зазначеному напрямку щодо співпраці з освітніми закладами області у проведенні семінарів та тематичних зустрічей триває.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux