На Житомирщині запроваджено режим надзвичайної ситуації, обстежено на дотримання обмежувальних заходів 682 закладів
опубліковано 19 березня 2020 року о 12:56

В Житомирській області створено оперативний штаб щодо запобігання занесення та розповсюдження випадків COVID-19. Рішеннями обласної комісії з питань ТЕБ та НС в області тимчасово призупинено роботу закладів громадського харчування, торгівельно-розважальних центрів, фітнес-центрів, закладів культури та інших закладів розважальної діяльності.

Окрім того, з 18 березня заборонені перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньо обласному та міжобласному сполученні, з 19 березня призупинено роботу продовольчих та речових ринків. Заборонено проведення масових зібрань, мітингів, зборів, богослужінь за присутності прихожан в культових спорудах.

Особовий склад підрозділів поліції області переведений на посилений режим службової діяльності. У головному управлінні Національної поліції в області розгорнуто діяльність ситуаційного центру, до складу якого включено представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, патрульної поліції, Національної гвардії та державної прикордонної служби з метою забезпечення координації спільних дій щодо протидії поширенню на території регіону захворюванню на респіраторну інфекції COVID-19.

Головне управління Держпродспоживслужби спільно з ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» розроблені пам’ятки, які містять рекомендації для відвідувачів закладів торгівлі, сервісних служб, АЗС, а також мешканцям багатоповерхових будинків та комунальних підприємств. Зазначені інформаційні матеріали рекомендаційного характеру розповсюджено серед торгівельних мереж області та комунальних підприємств, широко залучаючи до цієї роботи засоби масової інформації.

Керівників закладів, установ та організацій, підприємств усіх форм власності зобов’язано ввести обмеження щодо їх відвідування, забезпечити проведення заходів щодо регулярного проведення вологого прибирання з застосуванням дезінфікуючих засобів, використання відвідувачами та персоналом антисептичних засобів.

Керівників підприємств громадського транспорту зобов’язано забезпечити проведення щоденного вологого прибирання та дезінфекції транспорту. В м. Житомир прийнято рішення щодо проведення миття та знезараження зупинок громадського транспорту, миття вулиць.

Рішеннями органів місцевого самоврядування та розпорядженнями керівників місцевих органів влади в області створені мобільні групи, робота яких розпочалась вже з 13 березня, з метою перевірки діяльності суб’єктів господарювання щодо дотримання ними санітарно-протиепідемічних норм та виконання обмежень, що діють під час карантину. До складу зазначених мобільних груп залучаються працівники органів влади та місцевого самоврядування, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, представники структурних підрозділів Національної поліції.

За участі спеціалістів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області з 13 березня проведено моніторинг та комісійне обстеження дотримання обмежувальних заходів в 682 закладах, установах та підприємствах; проведено моніторинг здійснення заходів по дезінфекції 371 приміщення та транспортних засобів. За даний період в засобах масової інформації опубліковано 88 публікацій, серед населення проведено 4348 бесід, розповсюджено пам’яток -3278.

Станом на 19 березня в Житомирській області зареєстровано 1 вірусологічно підтверджений випадок респіраторного захворювання COVID-19 у мешканки м. Радомишль, який закінчився летально. На сьогодні нових випадків захворювання в регіоні не зареєстровано.

У м. Радомишлі припинено рух маршрутного транспорту, на автошляхах облаштовано 5 постів, на яких ведуть чергування працівники Національної поліції та медичні працівники. Особовим складом поліції контролюється пропуск на в’їзд та виїзд людей з міста, а медичними працівниками – здійснюється температурний скрінінг та проводиться роз’яснювальна робота.

У місті проведено дезінфекційну обробку автовокзалу, церкви, закрито ринки, заклади громадського харчування, розважальні заклади, населенню рекомендовано максимальне обмеження фізичних контактів. Серед населення проводиться широка роз’яснювальна робота.

З метою недопущення поширення коронавірусної інфекції з 17 березня 2020 року в області запроваджено режим надзвичайної ситуації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux