На Житомирщині за останні два тижні фахівці Держпродспоживслужби перевірили понад 1100 закладів освіти області стосовно їх готовності до роботи у новому 2020-2021 навчальному році
опубліковано 04 вересня 2020 року о 12:24


         Фахівці Держпродспоживслужби в Житомирській області долучилися до проведення перевірок закладів освіти щодо їх готовності до роботи у новому 2020-2021 навчальному році.

 Так, упродовж останніх двох тижнів  взято  участь  у комісійних  обстеженнях 1142  навчальних  закладів,  наразі  комісійні  обстеження   деяких закладів освіти ще тривають. Порушення вимог діючого санітарного законодавства виявлено у 387 закладах, що складає 33,9% з числа перевірених закладів освіти.

         Як свідчать результати проведених обстежень протягом тривалого часу не виконуються в повному обсязі пропозиції щодо покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

       У ході проведення комісійних обстежень фахівці Держпродспоживслужби області перевірили стан виконання закладами освіти Постанови Головного державного санітарного лікаря від 22.08.2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах  освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби  (COVID-19)». З числа перевірених  закладів освіти в 167 закладах (Овруцький, Черняхівський, Брусилівський, Пулинський, Малинський райони та місто Житомир) виявлено неготовність до роботи в умовах карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби  (COVID-19), а саме: заклади в недостатній кількості забезпечені засобами індивідуального захисту, миючими, антисептичними та дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами; керівниками ще не розроблені маршрути та графіки  роботи закладів тощо.

    Також під час  перевірок спеціалісти Держпродспоживслужби області та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» відібрали для лабораторного дослідження: 460 проб води з водогінної  мережі закладів освіти за мікробіологічними показниками, в 63 пробах (14%) виявлені відхилення;  461 проба води з водогінної  мережі закладів освіти за санітарно-хімічними показниками,  в 81 пробі (18%) виявлені відхилення від гігієнічних нормативів. Крім того, проведено лабораторне дослідження повітря у навчальних  приміщеннях на вміст формальдегіду – 5 проб, без відхилень; показників мікроклімату – 76 вимірювань, без відхилень; рівнів освітлення на робочих  поверхнях -  60 вимірювань, без відхилень. 

          З метою забезпечення санепідблагополуччя в навчальних закладах області в ході перевірки готовності закладів до нового 2020-2021 навчального року фахівці  Служби взяли участь у  засіданні 1 ТЕБ і НС, а також в проведенні 88 нарад, 20 семінарів, 4 колегій, 1 прес-конференції; керівникам закладів направлено 73 приписи, у результаті проведеної роботи фахівці Держпродспоживслужби області підготували та направили в органи влади та органи місцевого самоврядування 67 доповідних та аналітичних довідок, 176 інформаційних листів керівникам закладів освіти з пропозиціями по усуненню виявлених порушень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux