На Житомирщині фахівці Держпродспроживслужби перевірили майже 7 тис. суб’єктів господарювання
опубліковано 21 квітня 2020 року о 10:41

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області щодня долучаються до здійснення заходів, спрямованих на протидію поширенню гострого респіраторного захворювання СOVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-Cov-2, на території Житомирської області.

Частина спеціалістів Головного управління, які мають медичну освіту, вже задіяні до роботи у складі спеціалізованих протиепідемічних бригад та здійснення первинних заходів у вогнищах СOVID-19.

Крім того, на сьогодні спеціалісти районних та міського управлінь Держпродспоживслужби у складі створених комісій та мобільних груп здійснилти 6691 перевірку суб’єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних та обмежувальних заходів, під час яких виявлено 829 порушень. Здійснено моніторинг із проведення дезінфекції 1537 транспортних засобів, виявлено 4 порушення. За результатами перевірок керівникам закладів було направлено 241 припис та 1023 інформаційних листів з пропозиціями і попередженнями, складено 74 протоколи про адміністративні правопорушення за ст.42 та 44-3 КУпАП.

На виконання Рішення РНБО України від 13.03.2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19», посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення:

- здійснено обстеження 90 об’єктів централізованого водопостачання, 186 об’єктів децентралізованого водопостачання  та 35 об’єктів водовідведення;

- досліджено 202 проби питної води з централізованих джерел водопостачання на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, з джерел децентралізованого водопостачання-18, з поверхневих водойм I категорії-2. Відхилення від гігієнічних нормативів якості води було виявлено в 10 пробах питної води з джерел централізованого водопостачання, у 8 пробах  питної води з джерел децентралізованого водопостачання та в 1 пробі води водойм I категорії.

За виявленні порушення вимог санітарного законодавства на об’єктах водопостачання та водовідведення керівникам підприємств надано 46 приписів та 17 рекомендацій по усуненню порушень вимог законодавства, накладено 12 штрафів на суму 1955 грн на відповідальних осіб. З даного питання  ініційовано проведення 19 засідань комісій з питань ТЕБ та НС.

До того ж продовжується інформаційно-роз'яснювальна робота на об'єктах та серед населення області щодо основних профілактичних заходів із запобігання інфікування СOVID-19, прочитано 968 лекцій, проведено 12258 бесід.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux