На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби з початку карантину перевірили понад 10 тис. об’єктів
опубліковано 15 травня 2020 року о 14:08

Понад 400 заходів державного нагляду з дотримання агропродовольчими ринками вимог до профілактики коронавірусної інфекції здійснили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

На сьогодні фахівці Держпродспоживслужби області здійснюють контроль за дотриманням вимог щодо дотримання протиепідемічних заходів на 44 агропродовольчих ринках регіону. Лише поточного тижня на території області за рішеннями органів місцевого самоврядування відновили свою роботу ще 20 таких об’єктів.

У ході проведеної роботи за останній тиждень відзначається збільшення виявлених порушень, які, зокрема, стосуються: наявності засобів індивідуального захисту у працівників ринку, реалізаторів та відвідувачів; проведення температурного скринінгу відвідувачам; дотримання дистанції між відвідувачами в чергах. Додаткові торгівельні місця не обладнані захисними екранами, не забезпечено постійне оповіщення через гучномовець відвідувачів щодо встановлених обмежень. Також фахівці Служби фіксували випадки несанкціонованої (стихійної) торгівлі на території, прилеглій до певних агропродовольчих ринків.

За результатами здійснених заходів суб’єктам господарювання направлено приписи з наданням відповідних пропозицій щодо усунення виявлених порушень. До органів місцевого самоврядування направлені узагальнені інформації щодо результатів перевірки. По кожному випадку встановлених порушень проінформовані  органи Нацполіції.

Крім того, у деяких районах органами влади організована робота мобільних робочих груп щодо контролю дотримання протиепідемічних вимог, встановлених Головним державним санітарним лікарем України в офісах, закладах торгівлі, у тому числі й непродовольчою групою товарів, закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Загалом, з початку введення карантинних заходів фахівці Держпродспоживслужби області перевірили понад 10 тис. об’єктів. З суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринках  та відвідувачами постійно проводиться роз’яснювальна робота. Крім того, служба оперативно реагує на будь-які повідомлення та звернення громадян щодо порушень протиепідемічних вимог діючих на території України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux