Питання розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у сучасній школі обговорили фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області та освітяни під час онлайн-конференції, організованій управлінням Державної служби якості освіти області на базі Хабу «Платформа спільних дій».
Начальниця управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області Тетяна Озерова проінформувала учасників заходу про важливі зміни в організації освітнього простору. Також нагадала присутнім складові системи забезпечення якості освіти у сфері загальної середньої освіти.
Про вимоги оновленого Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 року №2205 доповіла начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова. Вона також зосередила увагу присутніх на організації державного нагляду та контролю в закладах освіти.
У свою чергу, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков звернув увагу на впровадження в закладах освіти системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points).