На Закарпатті встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки
опубліковано 04 серпня 2020 року о 12:24

З третього серпня 2020 року на Закарпатті встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID- 19. Відповідно до Протоколу № 15 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також на виконання пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 вказаний рівень епіднебезпеки встановлено у містах Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп. А також у Берегівському, Великоберезнянському, Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Міжгірському, Мукачівському, Перечинському, Рахівському, Свалявському, Тячівському, Ужгородському, Хустському районах.

В умовах адаптивного карантину фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у складі моніторингових груп з працівниками управління Національної поліції в Закарпатській області, управління патрульної поліції в Закарпатській області продовжують здійснювати щоденний контроль за встановленими протиепідемічними обмеженнями на об’єктах нагляду нашого краю.

Так, упродовж останнього тижня (з 27.07.2020 р. по 03.08.2020 р.) в регіоні були проведені 1436 заходів нагляду (контролю), у ході яких перевірені: 495 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, 286 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, 347 закладів громадського харчування, 43 перукарні і салони краси, 122 інші об’єкти нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо) та 134 агропродовольчі ринки Закарпаття. Під час перевірок на 105 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог санітарного законодавства щодо виконання протиепідемічних заходів під час карантину, встановлених тимчасовими рекомендаціями, затвердженими постановами Головного державного санітарного лікаря України. За виявлені порушення винесено 96 приписів та надані відповідні пропозиції керівникам об’єктів, у 13 випадках складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Водночас у межах проведення додаткового зовнішнього незалежного оцінювання фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття перед початком кожної додаткової сесії здійснюють моніторингове обстеження пунктів тестування зовнішнього оцінювання за визначеним списком загальноосвітніх закладів міста Ужгород. Не припиняється в області й інформаційна кампанія серед населення регіону.

Усі заходи, що здійснюють фахівці Головного управління Держпродспоживслужби, спрямовані на запобігання поширенню на території краю гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux