На Закарпатті Держпродспоживслужба за тиждень перевірила майже 1500 суб’єктів господарювання, щодо дотримання вимог карантину
опубліковано 11 серпня 2020 року о 16:30

У Закарпатській області тривають перевірки дотримання встановлених вимог щодо функціонування в умовах адаптивного карантину ринків, громадського транспорту, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами тощо. У ході їх проведення фахівці Держпродспоживслужби разом з представниками органів влади та місцевого самоврядування проводять контроль виконання вимог щодо носіння захисних масок, дотримання соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції у закладах громадського харчування.

Так, упродовж 3-10 серпня 2020 року були проведені 1489 позапланових заходів нагляду, за результатами яких було виявлено порушення на 116 об’єктах. Зокрема, перевірено: 558 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 49 об'єктах; 23 агропромислові ринки, порушення встановлено на 6 об’єктах; 237 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 3 встановлено порушення; 342 заклади громадського харчування, із них на 20 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 42 перукарні та салони краси, на 1 встановлено порушення санітарних вимог; 146 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), на 14 встановлено порушення. До порушників були застосовані відповідні заходи реагування, зокрема надано 112 приписів (пропозицій) та складено 4 протоколи органами Національної поліції.

Аби запобігти занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, серед населення постійно проводиться широка інформаційна робота. За тиждень було здійснено близько 1470 таких заходів.

Варто зауважити, що при проведенні регулярних моніторингових перевірок або перевірок за зверненнями громадян, які вказують на порушення суб’єктами господарювання правил карантину, власники закладів усувають вказані недоліки. Водночас викликає стурбованість той факт, що місцеві мешканці все менше дотримуються правил карантину, нехтуючи засобами захисту.


близько 1500 субьєктів господарювання

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux