На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби здійснили 1396 позапланових перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог
опубліковано 01 березня 2021 року о 12:35

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно у межах своїх повноважень забезпечують контроль за виконанням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, протягом минулого тижня (з 22.02. по 28.02.2021) фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття спільно з працівниками Національної поліції провели 1396 заходів нагляду (контролю), за результатами яких були виявлені порушення на 167 об’єктах. У зв’язку з цим суб’єктам господарювання були надані 122 приписи для усунення недоліків та ініційовано складення 74 протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, були перевірені: 421 об'єкт торгівлі продовольчими товарами, порушення виявлено на 66; 220 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення виявлено на 9; 405 закладів громадського харчування, порушення виявлено на 48; 40 перукарень і салонів краси, порушення не виявлено; 26 закладів дошкільної освіти, порушення не виявлено; 20 закладів загальної середньої освіти, порушення не виявлено; 127 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 14.

За результатами виявлених порушень відповідно до ст.44-3 КУпАП складено 74 протоколи: на 13 закладах громадського харчування; на 45 об’єктах торгівлі продовольчими товарами, на 4 обʼєктах торгівлі непродовольчими товарами та на 12 інших об’єктах.

Водночас фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області забезпечують і щоденний контроль за роботою агропродовольчих ринків області. За минулий тиждень було проведено 137 позапланових перевірок на агропродовольчих ринках з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 30 приписів з пропозиціями керівникам ринків.

Мобільні бригади продовжують щоденно здійснювати у нічний час моніторингові перевірки закладів громадського харчування відповідно до обмежень щодо роботи після 22-ї години та до 7-ї години. За період з 22.02.2021 року по 28.01.2021 року в області проведено моніторинг 211 закладів громадського харчування – порушення виявлено у 27 закладах, за які винесено 23 приписи з пропозиціями керівникам об’єктів та ініційовано складення 12 протоколів про порушення карантинних заходів.

З метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-nCoV-2, проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення та суб’єктів господарювання. За минулий тиждень проведено 1174 такі заходи.

Увага! На часі залишається актуальним нагадування про необхідність дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, регулярного миття рук з милом та використання антисептика. Наголошуємо: на період адаптивного карантину слід утримуватись від можливого відвідування громадських місць масового скупчення людей без нагальної на то потреби.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux