Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття з освітянами здійснили 450 перевірок закладів освіти на дотримання встановлених протиепідемічних обмежень
опубліковано 04 вересня 2020 року о 14:30

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття в складі комісій з освітянами здійснили  450 перевірок стану готовності та режиму роботи закладів загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та вчителів відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». За результатами цих перевірок були виявлені 17 порушень, за які надано 17 приписів керівникам закладів, у 7 випадках направлено відповідні  інформації органам місцевої влади.  

Водночас в умовах карантинних обмежень фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття продовжують вживати заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території краю гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Зокрема, щоденно у складі моніторингових груп здійснюється посилений контроль за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених протиепідемічних обмежень. Так, упродовж останнього тижня в області було проведено 1778 заходів нагляду (контролю), у ході яких перевірено: 454 об'єкти торгівлі продовольчими товарами, 153 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами, 326 закладів громадського харчування, 42 перукарні і салони краси, 2 заклади відпочинку та оздоровлення для дітей, 85 дошкільних закладів, 450 закладів загальної середньої освіти, 112 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо) та 130 агропродовольчих ринків Закарпаття.

Під час перевірок на 103 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог санітарного законодавства щодо виконання протиепідемічних заходів під час карантину, встановлених тимчасовими рекомендаціями, затвердженими постановами Головного державного санітарного лікаря України. За виявлені порушення винесено 103 приписи та надані відповідні пропозиції керівникам об’єктів.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux