На Вінниччині пройшов тренінг з підвищення рівня обізнаності щодо дотримання стандартів безпечності харчових продуктів та якості молока
опубліковано 15 березня 2024 року о 12:14

14 березня 2024 року на базі ТОВ "Брацлав" пройшов практичний тренінг "Підвищення рівня обізнаності щодо дотримання стандартів безпечності харчових продуктів та якості молока: від виробника до переробника", організатором якого виступив Центр фермерських компетенцій (за підтримки Швейцарії, в межах швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України", що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства FiBL у партнерстві із SAFOSO AG).

У заході взяли участь експерти молочного сектору, надавачі послуг, представники молокопереробних підприємств та господарств з виробництва молока.

Також, у якості спікера був запрошений начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк, який ознайомив присутніх зі змінами в законодавстві щодо державного контролю у молочному секторі та наголосив на необхідності дотримання наказу Мінагрополітики від 12.03.2019 р. №118 "Про затвердження вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів", яким встановлюються спеціальні гігієнічні правила для операторів ринку молока та молочних продуктів, що еквівалентні вимогам Європейського Союзу та наказу Мінагрополітики від 07.04.2022 р. №209 "Про затвердження Гігієнічних вимог до дрібнотоварного виробництва та обігу молока". Окрім того, було зазначено, що вимоги є обов'язковими для всіх операторів ринку незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою та введенням в обіг молока та молочних продуктів, і не поширюються на первинне виробництво молочних продуктів, призначених для власного споживання.

В рамках заходу для учасників провели екскурсію заводом, в ході якої вони мали змогу безпосередньо ознайомитися з повним циклом виробництва молочних продуктів та зрозуміти важливість своєчасного сервісного обслуговування та модернізації наявних потужностей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux