На Вінниччині тривають моніторингові обстеження ринків та продовольчих магазинів
опубліковано 01 квітня 2020 року о 14:12

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області постійно проводяться заходи, направлені на недопущення поширення інфекції, спричиненої COVID-19 та убезпечення від захворювання нею людей.

    Активно проводиться роз’яснювальна робота з населенням, надаються рекомендації щодо запобігання поширенню захворювання, основними з яких є: мінімізувати контакти, без нагальної потреби не відвідувати місця масового перебування людей, дотримуватись правил особистої гігієни.

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" та станом на 01 квітня 2020 року Головним управлінням проведено 3097 перевірок закладів громадського харчування, ринків, продовольчих магазинів, магазинів з товарами для побуту.

У ході моніторингу встановлені випадки недотримання протиепідемічних заходів, відсутні засоби для обробки рук відвідувачів та дезінфікуючі засоби для проведення дезінфекції приміщень, засоби індивідуального захисту наявні не у всіх працюючих.

    За результатами проведених обстежень, керівникам вищезгаданих закладів вручено 5692 приписи з основними профілактичними та протиепідемічними заходами, обов’язковими до виконання в період епідеміологічного ускладнення.

    Нагадаємо, що у випадках злісного ухиляння від виконання протиепідемічних заходів, інформуються органи Національної поліції для складання адміністративного протоколу. Сума штрафу для фізичних осіб становить від 17 до 34 тисяч гривень, для юридичних - до 170 тисяч гривень.

    Також слід зазначити, що на виконання рішення ради Національної безпеки та оборони, Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилили нагляд за об’єктами водопостачання. Фахівці управління спільно з представниками органів місцевого самоврядування провели 199 перевірок об’єктів водопостачання. Для лабораторного дослідження відбираються проби питної води, за результатами досліджених проб можна зробити висновок, що вода подається гарантованої якості.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux