У рамках діяльності Компоненту 3 «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування» 17-18 жовтня 2017 року відбувся тренінг для середніх виробників молока у Вінницькій області. Учасниками дводенного тренінгу стали близько 50 керівників, зоотехніків, ветеринарних лікарів сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, що є постачальниками молока. Основною ціллю навчання стало набуття учасниками чіткого розуміння важливості застосування найкращих практик виробництва молока, годівлі, управління стадом та гігієни доїння з метою покращення якості та безпечності сирого молока.
Після обговорення технічних тем учасники тренінгу з підготовленим переліком питань прибули для навчального візиту до молочно-товарної ферми в с. Велика Ростівка Оратівського району Вінницької області. Головний зоотехнік Олександр Данілін ознайомив учасників з показниками роботи ферми та разом з консультантами Проекту здійснив фаховий супровід навчання учасників тренінгу. Наскрізним повідомленням тренінгу стало оптимізація годівлі задля досягнення високих показників продуктивності, стабільних показників здоров’я й одержання якісного і безпечного молока з додержанням високих гігієнічних стандартів.