Поки на українських полях смугаста ягода лише набирає солодощів під сонцем, споживачі вже можуть насолодитися соковитими кавунами з Туреччини. З початку червня фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні (ПМГУ) оформили документи в режимі імпорту на понад 500 тонн кавунів.
Контроль здійснювався у межах зони діяльності ПМГУ — це пункти пропуску на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей
Кавуни перед надходженням до торговельної мережі проходять ретельний фітосанітарний контроль, зокрема огляд та, у разі потреби, лабораторне дослідження на наявність шкідливих організмів, залишків пестицидів та інших речовин, що можуть становити небезпеку для здоров’я людини.
Фахівці ПМГУ продовжують виконувати своє ключове завдання — здійснювати ветеринарно-санітарний контроль і контроль харчових продуктів на державному кордоні, забезпечуючи безпеку споживачів та захист території України.