На Тернопільщині суб’єкти господарювання перевіряються на дотримання вимог карантинного режиму
опубліковано 24 квітня 2020 року о 13:53

Фахівці Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують інспектувати заклади торгівлі харчовими продуктами, аптеки, банківські установи на предмет дотримання режиму роботи в умовах карантину.

     Перевіряють дотримання режиму вологого прибирання, провітрювання та дезінфекції приміщень, нанесення розмежувальних ліній, наявність засобів індивідуального захисту, дезінфектантів для рук, дотримання фасування продуктів харчування, наявність одночасного перебування відвідувачів.

На постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області є і виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 16 квітня 2020 року № 10 щодо заборони функціонування роздрібних ринків у всіх регіонах України.

Так, фахівці Збаразького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області в ринкові дні 18 та 23 квітня 2020 року спільно з представниками Вишнівецької селищної ради та Збаразької міської ради перевірили виконання даної постанови.

У результаті комісійихн обстежень встановлено, що агропродовольчі ринки в смт Вишнівець та МКП «Збаразький міський ринок «Оболоння» не працюють. Роботу ринків призупинили ще у березні, відповідно до рішення виконкому міської ради  № 36 від 17.03.2020 р. та рішення Вишнівецької селищної ради № 3 від 17.03.2020 до особливого розпорядження Головного державного санітарного лікаря України.

Окрім того, фахівці Держпродспоживслужби здійснюють перевірки умов водопостачання та водовідведення у районах Тернопільської області.

Зокрема, днями фахівці Шумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області разом з представниками КП "Шумськкомунсервіс" здійснили перевірку об'єктів питного водопостачання та водовідведення на території району. Фахівці Служби звернули увагу на очистку побутових стоків.

У ході здійснення перевірки було встановлено, що стічні господарсько-побутові стоки скидають в міську каналізаційну мережу з подальшою очисткою на стаціонарних очисних спорудах КУ-200 КП "Шумськкомунсервіс". Після проведення реконструкції та ремонту обладнання очисних споруд КУ-200 в м.Шумськ, очистка господарсько-побутових стоків проводиться цілодобово. При скиданні побутових стоків у відкриті водоймища, вони повинні відповідати Санітарним нормам і правилам охорони поверхневих вод від забруднення Сан ПІН 4630-88.

У результаті проведеної перевірки фахівці Шумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби області надали пропозиції щодо покращення очистки та знезараження стічних побутових вод.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux